16. nap - Bamako

 Reggel korán indulás, irány a végső uticél, Bamako.
Aszfalt van, de továbbra is borzasztó kátyúk vannak sok helyen, nagyon nehéz haladni. A táj szavanna, egymást érik az egyforma faluk, vályogból vert házak, az út széli árusok. Kb 350 km-t kell mennünk. Rendőrt nem is látunk, ellenőrző pont sincs.
 A helyi rendőrörs mellett mondjuk egy nagy terepjáróra szerelt géppuska mellett volt jó pár katona, de ennyi. Mindenki barátságos, segítőkész.
 Az út sima volt. Végig tudtunk jönni egyetlen defekt nélkül, sőt, "még az ablakmosót se kellett utántölteni" /Viktor/ :D
 Persze sokan nem voltak ilyen szerencsések. Több baleset is érte a mezőnyt, a műszaki problémákat pedig még össze számolni sem lehet. A többiekről mi is leginkább az internetről tájékozódunk, de Kiffában találkoztunk is azzal a nászutas házaspárral, akik 110-el elütöttek egy szamarat (motorral). Jól vannak ők is. A szentesi Roburt is több helyen láttuk, és a szegedieket is.
 Találtunk egy egész jó szállodát, most pihenünk. Wifi van ;-) , de a medence nincs feltöltve... :'( :P
 Ja, nap közben olyan 30-35 fok van. Furcsa lesz hazaérni a télbe, mert ahogy halljuk mi is az infót otthonról, hó is esik.
 
 Szerettünk volna egy csoportképet a Bamako-i várostáblánál, de ilyen sajnos nem volt...
 Ma reggel odamentünk a célbaérkezés helyszínére, de azt az infót kaptuk, hogy nem lesz semmi, a kapu nem került ki, a helyi ember mond egy beszédet, és annyi...
 Ettől azért nagyobb szervezést képzeltünk volna el a 10. Budapest-Bamako-ra.... :/

 Mindenesetre itt vagyunk, épen, egészségesen, más dolgunk már nincs, mint várni a repülőgépre és menni haza.
 Köszönjünk mindenkinek, akik támogattak bennünket, bármilyen formában és bármekkora adománnyal, és köszönjük azt is, hogy végig követtetek és végig izgultatok értünk!
 
A blogon csak nagy kínlódások árán, sok idő alatt tudtunk megosztani információkat, de otthon lesz még mit mesélnünk. Ezúton is elnézést a gépelési hibákért és a szerkesztetlen képekért - a netbbokom már olyan mocskos, hogy nem látok rajta semmit... Ez itt Afrika! :-)

 Otthon találkozunk! ;-)

 

imgp1552.JPG

imgp1553.JPG

Falusi látkép

imgp1554.JPG

imgp1555.JPG

imgp1556.JPG

Bamako balra

imgp1557.JPG

Csimota

imgp1558.JPG

imgp1559.JPG

Árusok

imgp1560.JPG

Kertészet

imgp1562.JPG

imgp1563.JPG

imgp1564.JPG

Nagy, édes, és ...az övék..

imgp1565.JPG

Itt nincs pazarlás...

imgp1566.JPG

A Niger folyó

imgp1567.JPG

imgp1569.JPG

Megjöttünk!!!

imgp1571.JPG